Mivel foglalkozunk?

Hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezések
értékesítése, telepítése és szervizelése

Webshopos Vásárlás
Kizárólag jó minőségű termékeket forgalmazunk webshopunkban, melyek kiválasztásában akár segítséget is nyújtunk.
Klíma Telepítés
Korszerű, energiatakarékos és minőségi hűtő-fűtő split- és multi klímák kiépítése lakossági ügyfeleinknek.
Hőszivattyú Telepítés
Levegő-levegő és levegő-víz hőszivattyúk telepítése lakossági ügyfeleknek, családi házakhoz, társas házakhoz.
Rendszeres Karbantartás
Telepített berendezések rendszeres karbantartása, mely a garancia érvényességének feltétele, továbbá növeli az élettartamot és a teljesítményt.
Szakszerű Szervizelés
Meghibásodott berendezések szervizelése. Hibák feltárása és javítása, vagy ha szükséges az adott alkatrész garanciális cseréje.
Teljes körű Épületgépészet
Klimatizáláson túl, teljes körű hűtő-fűtő rendszerek és komplett épületgépészet (víz, gáz,) kiépítése lakossági ügyfeleinknek.

Lépjen velünk kapcsolatba!

info@ppcool.hu
06 30 628 55 81
1111 Budapest
Bertalan Lajos utca 11.
H-P 08:00 - 17:00

  Kivitelezés

  Állami támogatások
  Otthonfelújítási támogatás:
  2021. január 1-je óta akár 3 millió forintot - amiből a felújítási költségek akár 50%-át is fedezhetik - is felvehetnek az államtól otthonfelújítási támogatás formájában mindazok, akik saját tulajdonú ingatlanukban 25 év alatti gyermeket nevelnek, és felújítják a lakásukat. A támogatás a felújítási munkákat követően utólag, csak egy alkalommal vehető igénybe úgy, hogy 2022. December 31-ig nyújtható be a kérelem. A felújítás több ütemben és több vállalkozóval is történhet, ezek számát a rendelet nem korlátozza. A támogatott tevékenységek között szerepel a klímaberendezés telepítése, cseréje és a hőszivattyús vagy egyéb hűtő-fűtő rendszerek kiépítése is. Cégünk a számlázás után segít a formai követelményekben való megfelelésben is, így ügyfeleink biztosan tudják majd érvényesíteni az általunk elvégzett felújításokat.
  Kötelező 25%-os megújuló energiaforrás:
  2021. Május 31 után, csak közel nulla energiaigényű új építésű ingatlanok kaphatnak használatbavételi engedélyt. A különféle szerkezeti előírások mellett, nagyon fontos, hogy az épületek energiaszükségletét legalább 25%-ban megújuló energiaforrásból kell biztosítani. Ezen kötelezettség teljesítéséhez a legáltalánosabb megoldások a szilárd tüzelésű kazánok, a napelemek, a KLÍMÁK és a HŐSZIVATTYÚK. Cégünk az utóbbi kettővel foglalkozik, melyek hatékonyságáról és alkalmasságáról az alábbi pontokban tájékozódhat. Ezenkívül bármi további kérdése felmerül, keresse kollégáinkat akár telefonon, akár e-mailben.
  H/Geo tarifa:
  Klímáink és hőszivattyúink nagy része képes kezelni az újonnan bevezetett kedvezményes és energiatakarékos villamosenergia tarifákat. Az ezekre való átállással, bizonyos áldozatok meghozása mellett, még tovább csökkenthető az áramköltségünk, illetve az ökológiai lábnyomunk. Előzetes felmérés során jelezze, ez irányú igényét és kollégáink készséggel állnak rendelkezésére. Röviden a két tarifa rövid jellemzése:
  A 'Geo tarifa' egy speciális díjszabás, melyet hőszivattyús berendezések üzemeltetéséhez hoztak létre. Vezérelt csatlakozási ponttal rendelkező készülék működtethető róla. Egész évben igénybe vehető, de naponta 2 alkalommal 2 órára szünetel az áramszolgáltatás, amiért cserébe a hagyományos tarifánál jóval olcsóbban jutunk áramhoz.
  A 'H tarifa' klímákhoz, hőszivattyúkhoz és megújuló energiaforrásokhoz kiépített rendszerekhez használható tarifa. Csak Október 15 és Április 15 között vehető igénybe, viszont a Geo tarifával szemben a nap 24 órájában van áramszolgáltatás. Tarifája szintén jóval kedvezőbb a hagyományos tarifáknál.
  Klímák
  Tulajdonképpen az általános légkondicionálás legelterjedtebb fajtája, mely a lakossági felhasználástól egészen a komolyabb ipari rendszerekig terjed.

  A korábban használt On/Off-os berendezések helyett, ma már csak inverteres készülékeket használunk. Ez egy energiatakarékos technológia, amely kiküszöböli az energiapazarlást a motor hatékony, középtartományon történő szabályozásával és a ki-be kapcsolás megszüntetésével.

  Amikor klímát vásárolunk a legfontosabb kérdés, hogy mire szeretnénk azt használni. Állandó, folyamatos hűtésre (pl. szerverszobák), időszakos hűtésre (pl. irodák) vagy hűtésre és fűtésre egyaránt (pl. családi házak, lakások). Attól függetlenül, hogy a piacon megtalálható készülékek ma már szinte mindegyike elég széles tartományban tud hűteni és fűteni, érdemes olyan berendezést választani, ami az adott célra van optimalizálva. Ez természetesen nem csak az ideális teljesítményt és a megfelelő működést garantálja, de a klíma élettartamát is növeli. Egy rosszul megválasztott berendezés vagy nem végzi el megfelelően a feladatát, vagy akár gyakori szervizelést is igényelhet, esetleg idő előtt tönkremegy.

  Mindezek mellett persze a kivitelezés is nagyon fontos. Split (egy beltéri + egy kültéri egység) vagy multi (több beltéri + egy kültéri egység) rendszert szeretnénk. Oldalfali, mennyezeti kazettás vagy parapet beltéri egység legyen. Szeretnénk-e légcsatornázni vagy sem. Stb.

  Amennyiben nincs konkrét elképzelés, természetesen segítséget nyújtunk Önnek, akár telefonon, akár a helyszíni felmérés során. A fent leírtakkal összhangban először megismerjük az igényeket, majd - ha szükség van rá - segítünk kiválasztani a megfelelő berendezéseket, végül azokat szakszerűen és igényesen beszereljük.

  Végül, de nem utolsó sorban érdemes megemlíteni, hogy egy mai, korszerű, jól megválasztott légkondicionáló üzemi költségszintje 20-30%-kal alacsonyabb, mint egy modern gázkazáné. A tudomány mai állása szerint ez kb. mínusz 5-10 °C-ig így van, utána azért romlik a hatásfok, de ismerve a mai környezeti viszonyokat, ez ma már csak néhány napot jelent telente.
  Emellett egy klíma páramentesítést és levegő tisztítást is végez. A beépített, modern szűrők olyan hatékonyak, hogy a levegőben szálló apró részecskék mellett, akár még a baktériumokat, vírusokat is képesek kiszűrni.

  Hőszivattyúk
  A légkondicionálás tovább fejlesztett változata a hőszivattyús rendszerek használata. Ezek olyan berendezések, melyek célja a hőenergiával való gazdálkodás.

  Alapvetően két fajtáját különböztetjük meg.
  Az első a levegő-levegő hőszivattyúk, melyek tulajdonképpen nagy teljesítményű klímaberendezések. Csakúgy, mint a mai, korszerű klímák ezek is hűtésre és fűtésre vannak optimalizálva.
  Második fajtájuk a levegő-víz hőszivattyúk, melyek a hűtés-fűtés mellett a hőenergiával való gazdálkodás során a környezeti hőt vagy a hűtési energiát már melegvíz készítésre is használják. Ezt a melegvizet utána fűtésre (padlófűtés, falfűtés, stb.) vagy általános vízhasználatra (fürdés, mosogatás, stb.) is lehet használni.
  A legtöbb esetben a hőszivattyúk hőforrásul a külső levegőt, vagy a talajt használják.

  A hőszivattyúk hatékonyságát a fajlagos fűtőteljesítménnyel mérjük, amit a COP érték fejez ki. Ez a szám mutatja, hogy a hőszivattyú működése során, egy Joule elektromos energiából hány Joule hőenergiát képes előállítani. Ez az érték hőszivattyúknál általában 3-4, míg villanykazánoknál, villanyradiátoroknál 1. Gázkazánt használni pedig akkor érné meg, ha a gáz ára harmada, negyede lenne a villamosenergiának, ami pedig tudjuk, hogy nem igaz. Mindez jól mutatja a mai modern hőszivattyúk hatékonyságát.
  A fajlagos fűtőteljesítmény nagy mértékben függ még a kinyert hő hőmérsékletétől. A levegőből nyert hőenergia esetén a külső hőmérséklettől. Ez azt jelenti, hogy nagyon hideg külső hőmérséklet előfordulásánál több munkát kell befektetni az eredményes fűtéshez, így az ilyen készülékeknél gazdaságosabb kisegítő fűtést alkalmazni. Ez a mai, modern hőszivattyúk esetében már szinte irreleváns, ugyanis ezek hatékonysága már minusz 15-20°C esetében sem romlik. Geotermikus hőszivattyúknál ez a kérdés nem áll fenn, mert a talaj hőmérséklete gyakorlatilag állandó.
  Fontos még megemlíteni, hogy a fűtőteljesítmény annál jobb, minél kisebb a meleg oldali hőmérséklet. Ez azt jelenti, hogy a hőszivattyút hatékonyabban lehet padló vagy falfűtésre használni, mint hagyományos radiátorokra, melyeknél a kisebb fűtőfelület miatt magasabb hőmérsékletre van szükség ugyanannyi hő leadásához.

  Végül pedig fontos tudni még, hogy egy ilyen rendszer nem csupán a hőszivattyúból áll. A tervezés és kivitelezés során kalkulálni kell a különböző kiegészítő berendezések (pl. HMV tartály, puffertároló, fan coil, stb.) és segédanyagok beszerzésével és beépítésével is, amiben szintén segítséget nyújtunk ügyfeleinknek.

  Hűtő-fűtő rendszerek
  Klímák és hőszivattyúk telepítésén túl foglalkozunk összetettebb hűtő-fűtő rendszerek kivitelezésével, szervizelésével és karbantartásával is.
  Ez magában foglal minden olyan szerelést, ahol több különböző hőtermelő és hőleadó egységet kötünk rendszerbe, legyen szó akár multi vagy VRV/VRF rendszerről, gázkazánnál történő összekötésről, padló, fali vagy mennyezeti fűtésről, hűtésről, napelemes rásegítésről.

  Ezen munkák estében természetesen elengedhetetlen a pontos tervezés és kivitelezés, így konkrét árajánlat adás előtt mindenképpen helyszíni felmérést végzünk, amikor átbeszéljük az igényeket és a hozzájuk tartozó kivitelezési lehetőségeket.

  Épületgépészet
  A fent említett légkondicionáló és szellőztető rendszerek kivitelezésen túl, komplett épületgépészeti tevékenységekkel kapcsolatban is állunk rendelkezésre. Munkatársaink és alvállalkozóink csak képzett, szakvizsgával és tapasztalattal rendelkező szakemberek, így biztosítva az igényes és szakszerű munkavégzést.
  A klíma szerelés lépései a kiválasztástól a beüzemelésig

  Hogyan zajlik optimális esetben egy klíma szerelés? A kezdő lépés az előzetes felmérés: a vásárló igényeit, lehetőségeit és a helyszín adottságait tekintve. Ezek ismeretében tud tanácsot adni a vásárlás során egy jó szakember és ezek határozzák meg az egész beruházás árát. A legfontosabb, hogy ettől függ a végén elégedettek leszünk-e az eredménnyel. Nem mindegy, hogy kicsoda a klíma szerelő: csak megfelelő képesítésű szakember üzemelheti be a berendezéseket, ennek hiánya a garancia elvesztésével jár (nem beszélve a szakszerűtlen munka okozta esetleges kárról).

  A klíma szerelés gyakorlati része az alapanyagok helyszínre szállítása után kezdődik. A klíma telepítése a beltéri és a kültéri egységek felszereléséből áll, a két egységet összekötő vezetékrendszer kiépítésből és az ezekhez szükséges falbontások elvégzéséből. A berendezésekhez elektromos bekötést is létre kell általában hozni. Végezetül a kondenzvíz elvezetéséről kell gondoskodni és a szerelés közben keletkezett törmelék összetakarításáról. A klíma beszerelés záró lépése a tömörségi és szilárdsági próba valamint a garanciához szükséges dokumentáció kitöltése. Ha ez utóbbi kettő elmarad, gyanakodhatunk, hogy előzetesen sem ment minden rendben.

  A klíma szerelés árak a különböző vállalkozóknál eltérhetnek és azokat a konkrét helyszín nagyban befolyásolja. Egy megbízható szakember a fenti szolgáltatásokat nagyjából 75-85 ezer forintért vállalja el. Klíma üzembe helyezéséhez érdemes olyan szakembert választani, aki a klíma beszerelésén kívül más épületgépészeti szakmunkákat is vállal. Ez nem csak akkor fontos, ha kiegészítő munkára is szükség van, hanem azért is, mert ennek a tudásnak a birtokában szélesebb látókörű, gyakorlatban is kivitelezhető szaktanácsadást tud nyújtani. Szintén előny, ha a klíma szett értékesítője és beüzemelője azonos. Ne bízzuk a beszerelést olyanra, aki nem végez szakszerű szervizelést vagy nem vállal rendszeres karbantartást. Mindkettő fontos ahhoz, hogy bármilyen felmerülő probléma esetén a garanciát érvényesíteni tudjuk, nem utolsó sorban a kivitelezés is precízebb annál, aki tudja, hogy esetleges gond esetén magának kell orvosolnia azt. Hiba mindenhol adódhat, de a megbízható szakember onnan ismerszik meg, hogy felelősséget vállal munkájáért.