Klímák
Alapszerelés 3 méterig Br. 80.000 Ft
Plusz vezetékezés méterenként Br. 9.000 Ft
Egyéb igények Egyedi Ár
Multi és VRV rendszerek Egyedi Ár
Alap karbantartás Br. 8.500 Ft
Prémium karbantartás Br. 15.000 Ft
Hőszivattyúk
Hőszivattyú telepítés teljes Egyedi Ár
Vízköri oldal bekötése Egyedi Ár
Hőszivattyú telepítés munkadíj Br. 250.000 Ft-tól
Hőszivattyú beüzemelés Br. 70.000 Ft-tól
Hővisszanyerős szellőztető Egyedi Ár
Egyéb épületgépészet Egyedi Ár

Klímaszerelés megrendelésénél több szempontot érdemes figyelembe venni. A különböző szolgáltatók, kivitelezők eltérő árakon, eltérő minőségben, garanciával, szervizhattérrel stb. hirdetik a klímák, hőszivattyúk, hűtő-, fűtő berendezések telepítését. Mivel a költségek a készülékek árával együtt százezer Forinttól akár több millió Forintig is terjedhetnek, érdemes okosan dönteni. Ezért összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, mielőtt megrendeli a szolgáltatást az ember.

Forgalmazás és telepítés

A környezetszennyezés és az üvegházhatású gázok visszaszorításának érdekében az Európai Unió és a Kormány új intézkedéseket vezetett be 2015 óta, melynek egyik legfontosabb alappillére a 14/2015. (II.10.) Kormány rendelet.

Miután a légkondicionáló berendezések (klíma, hőszivattyú) üvegházhatású gázokat tartalmaznak, így a rendelet értelmében csak és kizárólag olyan vállalkozások végezhetnek értékesítési és klíma szerelési tevékenységet, akik rendelkeznek a szükséges képesítéssel, felszereléssel és regisztrálva vannak a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnál.

Amennyiben egy cég vagy szerelő nem teljesíti ezeket a feltételeket, úgy nem szerelhet vagy helyezhet üzembe sem klímát, sem hőszivattyút.

Amennyiben ez mégis megtörténik, úgy az büntetést von maga után, de ami még fontosabb: a vásárló elveszíti a garanciát a készülékre. Emellett örülhet, ha a nem szakképzett telepítő hibájából a készülék nem megy tönkre 1-2-3 éven belül. Egy lakossági split klímánál a kár pár százezer Forint lehet, míg egy hőszivattyús rendszernél, ahol méretezést, vezérlést, hidraulikát, szabályozást kell pontosan beállítani, több millió Forint anyagi kárt jelenthet.

ppcool klíma

Klíma választás

Mielőtt klímát vásárol, érdemes szakember segítségét kérni. A megfelelő klíma típusának és teljesítményének kiválasztásakor több szempontot érdemes figyelembe venni.

 • Mire használom? (hűtés, átmeneti fűtés, fűtés, mindhárom)
 • Mennyit használom?
 • Mekkora helyiséget szeretnék légkondíciónálni?
 • Fontos-e egyéb funkció? (páramentesítés, temperálás, wifi, stb.)
 • Mennyi pénzt szánok rá?
 • Hova szeretném elhelyezni? (oldalfal, mennyezet, padló, stb.)
 • Stb.

Természetesen ezeken a kérdéseken kívül, más extra igények is felmerülhetnek. Ilyen esetekben érdemes előzetes terepszemlét tartani, amit, ha tőlünk vásárol berendezést, mi ingyenes helyszíni felmérés keretein belül meg is teszünk.

Fontos, hogy olyan készüléket válasszon, amivel elégedett és hosszútávon, megbízhatóan működik. Webshopunkban csak minőségi, jó garanciális és szerviz háttérrel rendelkező termékeket forgalmazunk. Ezeket raktárkészlet nagyságától függően akár 1-2 napon belül, ingyenesen kiszállítjuk Önnek. Ha segítséget szeretne kérni, vagy kérdése van, hívja bizalommal kollégáinkat.

Szerelés lépesei és árak

Most, hogy megvan a kiválasztott klímánk és a megfelelő képesítéssel rendelkező kivitelező, térjünk rá a telepítés lépéseire és azok költségeire.

A kivitelezés alapvetően a megérkezéssel és a megfelelő szerszámok, anyagok előkészítésével kezdődik. Ezt azért fontos megemlíteni, mert bizonyos esetekben ez akár fél órát is igénybe vehet. Képzeljünk el egy belvárosi kiszállást, ahol a parkolás nehézkes és mondjuk egy lift nélküli ház harmadik emeletére kell feljuttatni mindent. Ez nem összehasonlítható egy családi házas környezettel, ahol a kertbe be lehet állni és már kezdődhet is a munka.

 A beszerelés érdemi része alapvetően a beltéri- és kültéri egységek felszereléséből, faláttörésből, az összekötő vezetékek- és kondenzvíz elvezetésének kiépítéséből, illetve kalorikus és elektromos bekötésekből áll. Ennek összetettsége rendkívül változó lehet és tulajdonképpen ez határozza meg a telepítés időbeli hosszát és az árak nagyságát. Fontos tényező a kültéri egységek elhelyezése (pontos hely, magasság stb.), a faláttörések száma, a kondenzvíz elvezetésének kivitelezése (gravitációs, szivattyús), a felhasznált vezetékek hossza, illetve egyéb speciális igények.

Ezt követi a beüzemelés, ami a betáplálás kiépítését, a tömörségi és szilárdsági próbát és a készülék használatának megmutatását jelenti.

Végül a törmelék eltakarítás, szerszámok elpakolása és a papírmunka (garancia és telepítési tanúsítvány kitöltése) marad.

Klíma alapszerelés Bruttó 80.000 Ft:

 • Előzetes felmérés, tanácsadás
 • Vásárolt termék helyszínre szállítása
 • Ingyenes kiszállás Budapest 30 km-es körzetében
 • Beltéri- és oldalfali kültéri egységek tartó konzolja
 • Rezgéscsillapító gumibakok
 • Beltéri- és kültéri egység felszerelése
 • Szigetelt rézcsőpárok és vezetékek kiépítése 3 folyóméterig
 • Kondenzvíz gravitációs elvezetésének kiépítése 3 folyóméterig
 • 2 db faláttörés
 • Vezetékek igényes elvezetéséhez használt, műanyag kábelcsatorna 3 folyóméterig
 • Betáplálás kiépítése 3 folyóméterig
 • Hűtőkör szilárdsági és tömörségi nyomáspróbája száraz nitrogénnel
 • Hűtőkör vákuumszivattyúval történő sterilizálása
 • Hűtőkör szakszerű beüzemelése
 • Keletkezett törmelékeltakarítás
 • Készülék használatának betanítása

A 3 folyóméter vezetékezéstől nem kell megijedni. A lakossági szerelések 90%-a megoldható ennyiből, így Önnek és nekünk sem kell számolgatni a centiket. Ha jelentősen túllépjük ezt a hosszt, az sajnos a mai alapanyag árak mellett nagy plusz költséget okoz, így ezt az alábbi áron vállaljuk.

Vezetékezés 3 folyóméteren felül: Bruttó 9.000 Ft

Extra igények: (tető konzol, hóhatár konzol, cseppvíz szivattyú stb.) Egyedi ár.

ppcool klíma
ppcool klíma

Miért ilyen drága vagy épp olcsó?

Szervizeink által sajnos gyakran találkozunk olyan klímákkal, amik még a garancia lejárta előtt tönkre mennek. Az ügyfél telefonál és már akkor kiderül, hogy a beszerelés során nem volt minden rendben. Azóta pedig hiába próbálja elérni a korábbi „szakit”, ő már nem veszi fel, vagy épp nem foglalkozik javítással. Természetesen jótállási jegyet, vagy telepítési tanúsítványt sem adott korábban.

Ilyenkor válik valósággá a 30-40 ezerért vállalt olcsó, nem szakképzett klímatelepítés ára. A nem megfelelő anyaggal végzett, a beüzemelés (pl. nitrogénes nyomáspróba) kötelező részeit nélkülöző, számla nélküli szerelés most kezd csak igazán drága lenni.

Ha szerencsénk van a berendezés menthető és „csak” egy 50-60 ezer Forintos javítási költséget kell kifizetni kiszállással, gáztöltéssel, kalorikus javítással. Ha viszont nincs, úgy akár a teljes gép cseréjét is jelentheti az „akciós szakember” megbízása, ami 200-300 ezer Forint is lehet. Így aztán érdemes megfontolni, hogy az ember kockáztat-e pár tízezer Forintért az elején, vagy inkább megbíz egy szakcéget és 10-15 évig nem lesz gondja a légkondícionálással.

Sajnos a mai munkabérek és alapanyag árak mellett nem lehet 70-80 ezer Forint alatt klímát beszerelni. Ez az az összeg az, ami fedezi az anyagok árát, iroda költséget, szakemberek fizetését, garanciavállalást, üzemanyagot, telefont, marketinget stb.

Garancia

A telepítés után termékeinktől függően 3-10 év garanciát vállalunk minden általunk telepített készülékre, ami azt jelenti, hogy ezen időszak alatt a garanciális feltételeknek megfelelően bármilyen jellegű meghibásodás esetén ingyenesen elvégezzük a klíma javítását vagy biztosítjuk a meghibásodott alkatrész cseréjét.

Klíma Karbantartás

A gyári garanciák feltétele jellemzően évi egy, szakszerű, igazolt karbantartás. Ennek célja nem csak a garanciális időszak elnyújtása, hanem a berendezés üzemszerű működésének ellenőrzése, a hőcserélők tisztítása, illetve az elszennyeződések, gombák, baktériumok terjedésének megelőzése. A karbantartás során megtisztítjuk a klímák kültéri és beltéri egységeit is, továbbá vegyszeres kezeléssel ártalmatlanítjuk és kiírtjuk az egészségre károk kórokozókat.

Cégünk kétféle karbantartással biztosítja ügyfelei számára a légkondik megfelelő működését. Az Alap karbantartás a kissé vagy átlagosan elszennyeződött, évi egyszeri karbantartáson átesett készülékeknek szól. A Prémium karbantartás pedig a nagy igénybevételnek, vagy környezeti hatásoknak kitett, komolyabban elszennyeződött gépeknek.

Alap Karbantartás
Bruttó 8.500 Ft
Az ár tartalmazza:

Beltéri egységben:

- Elpárologtató átmosása, takarítása
- Szűrők tisztítása
- Hőcserélő felület vegyszeres tisztítása
- Cseppvíztálca fertőtlenítése gombaölő szerrel
- Ventilátor és csapágyak ellenőrzése
- Kifújt levegő műszeres mérése

Kültéri egységben:

- Tisztítás, szennyeződés eltávolítás
- Lamellák átmosása, fertőtlenítése
- Ventilátor ellenőrzése, portalanítása
- Elektromos csatlakozások ellenőrzése
- Megfelelő rögzítése ellenőrzése

Prémium Karbantartás
Bruttó 15.000 Ft
Az ár tartalmazza:

Beltéri egységben:

- Mindent, ami az alap karbantartásban szerepel
- Hőcserélő felület nagynyomású gőzzel való tisztítása
- Ventilátor lapát nagynyomású gőzzel való tisztítása
- Ha szükséges, az egység teljes szétszerelése, ventilátor kivétele

Kültéri egységben:

- Minden, ami az alap karbantartásban szerepel
- Hőcserélő felület nagynyomású vízzel történő tisztítása
- Munkaidőn túli, vagy szombati kiszállás

Hőszivattyú telepítés:

Ez a folyamat merőben eltér a fentebb leírtaktól. Minden esetben előzetes konzultációt, tanácsadást és helyszíni felmérést ajánlunk. Nagyon fontos a helyszín és az igények pontos megismerése, hiszen csak ebben az esetben lehet jól és gazdaságosan működő hőszivattyús rendszert telepíteni.

 • Mire használom? (fűtés, használati meleg víz előállítás, hűtés, mindhárom)
 • Milyen fűtési rendszerrel kapcsolom össze? (padlófűtés, oldalfali, radiátoros, fan coil, stb.)
 • Mekkora területet szeretnék légkondíciónálni?
 • Mennyi ember használná a meleg vizet?
 • Mire szeretném még használni? (pl.: medencefűtés)
 • Stb.

Mindezen információk ismeretében lehet csak a hőigényszámítást és a gépészeti tervet elkészíteni.

ppcool klíma

Amennyiben ezen számítások és dokumentumok megvannak, utána lehet csak a hőszivattyúk és kiegészítők (HMV tartály, puffer tartály, szelepek, váltók stb.) megvásárlására, illetve a telepítési és beüzemelési költségek kiszámolására rátérni.

Cégünk az egyszerű, gyors telepítéstől az összetettebb épületgépészeti kivitelezésig mindent vállal, viszont éppen ezért ajánlatunk minden esetben egyedi, függően az elvégzendő munka jellegétől.

Hőszivattyú telepítés tartalmazza:

 • Előzetes felmérést, tanácsadást
 • Vásárolt termék helyszínre szállítását
 • Ingyenes kiszállást Budapest 30 km-es körzetében
 • Beltéri- és kültéri egységek tartó konzolját
 • Minden szerelési segédanyagot
 • Kalorikus vezetékek kiépítését 5 folyóméterig
 • Telepítési munkadíjat
 • Beüzemelési költséget
 • 2 év garanciát a szerelésre

Szakértő csapatunk megbízható megoldást kínál hosszútávra,
precíz szereléssel, garanciával és folyamatos szervizháttérrel.

ppcool klíma
Klíma árak: vásárlástól a beüzemelésig

Hogyan alakulnak a klíma árak, mi határozza meg őket? Légkondicionáló vásárlásakor alaposan fel kell mérni igényeinket, amit a klímával kapcsolatban támasztunk, illetve anyagi lehetőségeinket. Természetes, hogy mindenki szeretne minél olcsóbban minél jobb hatékonyságú klímát, az elvárások és anyagi lehetőségek között kell megtalálni az optimális kompromisszumot. Sajnos sokan esnek abba a hibába, hogy túl nagy kompromisszumot hoznak valamelyik oldalon, így a végeredménnyel nem lesznek elégedettek. Ha megfelelő képesítésű szerelőkkel és kategóriájában jól teljesítő gépekkel indul a beruházás, de már a kiépítésnél látszik, hogy nem fogja az új rendszer igényeinket kielégíteni érdemes inkább megállni és konzultálni szakemberrel a lehetőségekről: később nagyobb veszteség egy tökéletesen működő, csak éppen számunkra nem megfelelő rendszer lecserélése, mint akár pénzügyi lehetőségeink bővítése vagy egy drágább, de fejleszthető rendszer első elemének kiépítése. Gyakori hiba, hogy a beszerelés, beüzemelés vagy éppen a karbantartás terén hoznak a kelleténél nagyobb kompromisszumot a klímát vásárlók. A hanyag munka, a kevésbé minőségi anyagok használata vagy a beüzemelési próbák elhagyása később megbosszulják magukat.

A mobil klíma árak a legalacsonyabbak, így sokak számára vonzóak, ugyanakkor csak kevés esetben elégítik ki az igényeket. Alacsony teljesítményüktől sokan többet remélnek, mint a valóság. Mivel egy egységben van minden eleme a klímának, így a zaj és a hűtés ugyanott jelentkezik: a helyiségen belül. A mobil klíma könnyen szállítható, de légkivezetésre szüksége van, így adott helyiségen belül fix helyen működik – általában az emiatt lyukasra vágott ablak mellett. A mobil klíma csak ott jó megoldás, ahol más klíma telepítése nem megoldható vagy nem célszerű: albérletekben, nyaralókban, műemléki épületekben. Minden más esetben válasszunk inverteres split klímát!

Az inverteres klíma árak rendkívül széles skálán mozognak. Egyszerűbb, alacsonyabb teljesítményű, de jó minőségű oldalfali klímák már 200 ezer forint alatt is megoldást kínálhatnak, míg a nagyobb teljesítményű, irodai vagy ipari klímák esetében akár 1 millió forint fölé is kúszhat a berendezés ára. A klíma árak szereléssel mindig eltér a berendezés árától és az elsősorban nem magától a klímától, sokkal inkább a szerelés helyszínétől és egyedi adottságaitól függ. Éppen ezért érdemes előzetesen konzultálni és ajánlatot kérni. Egy lakossági klíma szakszerű, beszerelése és beüzemelése nagyjából 75-85 ezer forintba kerül egy munkájáért garanciát vállaló szerelővel. Ebben az árban a konkrét szerelésen kívül a tanácsadás, kiszállási díj és a faláttörések is benne foglaltatnak. A klíma árak kalkulálásakor érdemes a karbantartással is számolni, ami éves szinten 10 ezer forint körüli költséget jelent.

A klíma árát tehát a berendezés árán kívül döntően meghatározza a beszerelés helyszíne és a karbantartás költsége. Éppen ezért mindig érdemes szakemberrel már a klíma kiválasztása előtt konzultálni.

Lépjen velünk kapcsolatba!

info@ppcool.hu
06 30 628 55 81
1111 Budapest
Bertalan Lajos utca 11.
H-P 08:00 - 17:00